Copyright 2024 - ПГИМ "Йордан Захриев"-Кюстендил

НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО

„НАЙ-ДОБРА БИЗНЕС ИДЕЯ“ 2023 г.

Untitled.jpg

Кристиян Борисов от 12-в клас, специалност „Оперативно счетоводство“ беше класиран за участие на националния кръг на състезанието по предприемачество „Най-добра бизнес идея“ със своята идея за контейнер за смет с автоматично сортиране на отпадъците „Чисто и зелено“/„Clean and green“. Ръководител на Кристиян е преподавателят по предприемачество Диляна Боева.

На националния кръг,  който се проведе от 27 до 29 март 2023 г. в НПГ „Димитър Талев“ гр. Гоце Делчев, бяха класирани двадесет и четири иновативни бизнес идеи на ученици от професионалните гимназии по икономика в страната. Участниците бяха разпределени на случаен принцип в шест екипа. Екипите генерираха бизнес идеи по темата „Предприемачество в изкуството.“ Предложенията бяха оценявани от жури, в което участваха представители на катедра „Предприемачество“ в УНСС, Асоциацията на застрахователните брокери, Джуниър Ачийвмънт България, бизнесът и общината в гр. Гоце Делчев.

Екипът на Кристиян представи и защити аргументирано идеята си за дигитална четка за рисуване, която работи бързо и прецизно, може да рисува  с три различни ширини на рисунъка, да се почиства лесно със специално създаден за нея разтвор от екологично чисти продукти. Журито класира идеята на трето място в отборното класиране.

За представянето си Кристиян получи медал, сертификат за участие и много подаръци. А УНСС признава оценка отличен /6,00/ за кандидатстване в специалност „Предприемачество“.

https://infomreja.bg/uchenik-ot-pgim-v-kiustendil-s-medal-ot-nacionalno-systezanie-po-predpriemachestvo-130794.html

CCI_000022.jpg