Copyright 2024 - ПГИМ "Йордан Захриев"-Кюстендил

Учениците от ПГИМ организират коледен благотворителен базар и ден на отворените врати

           

В деня на студентския празник и ден след деня на банкера учениците от ПГИМ”Йордан Захариев”-Кюстендил организират Коледен благотворителен базар и Ден на отворените врати.

             Традиционният Коледен базар е за набиране на средства за абитуриентите в неравностойно социално положение. Подготвят се щандове с кулинарни изкушения и коледни томболи, приготвени лично от учениците, които ще се продават на символични цени. Активно участие в организацията имат и учениците от Учебно-тренировъчните фирми в гимназията. Начало – 11,00 часа.

             От 13,00 ч. ще се проведе и Ден на отворените врати. По атрактивен и забавен начин пред учениците от основните училища ще бъдат представени специалностите, които се изучават в гимназията - електронна търговия , икономика и мениджмънт,  банково дело, митническа и данъчна администрация и бизнес администрация. Целта е малките ученици да се запознаят с материалната база и възможностите за бъдещо обучение.

             Специални гости на празничния ден ще бъдат представители на Европейския потребителски център и Българска национална асоциация „Активни потребители”, които ще поднесат лекция пред учениците от 11-ти и 12-ти клас. Младите хора ще бъдат запознати с полезна информация за потребителите в пазарната среда и какво съдействие могат да получат при нарушени права и защита на интересите на потребителите при промени в законодателството.