Copyright 2024 - ПГИМ "Йордан Захриев"-Кюстендил

НАГРАДИ „УЧИТЕЛ НА ГОДИНАТА“

По повод 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, инж. Огнян Атанасов, Кмет на община Кюстендил, награди изявени педагогически специалисти на територията на община Кюстендил. В  категория „Учител на годината“, област  „Учител в гимназиален етап“ сред наградените бяха и нашите колеги Диляна Боева и Борислав Гошев. Пожелаваме им здраве, оптимизъм и много бъдещи успехи!

 

20240524 212613

С гордост ви съобщаваме, че педагогическият съветник в нашата гимназия г-жа Ирена Траянова бе удостоена с почетното отличие „Неофит Рилски“. Това е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България.

Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Г-жа Траянова бе сред гостите на приема, организиран от президента на Република България -г-н Румен Радев, по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Честито, г-жо Траянова!

 Screenshot 20240525 190611 Samsung Internet