Copyright 2024 - ПГИМ "Йордан Захриев"-Кюстендил

Василия

През учебната 2019-2020 г. Василиа Янкова Петрова, с ръководител Ивайло Карадачки, участва в националното състезание „Най-добра бизнес идея” и бе класирана за участие на финала с бизнес идеята си за „Клавиатура срещу прегряване“.

Финалът се състоя през учебната 2020-2021 година в гр. Петрич в периода 10-12.05.2021 г. Тематичната област, в която работиха състезателите, бе „Умен дом“. Василия Петрова, заедно със своите съотборници, представи бизнес идея за „Смартхладилник „Умко“. Идеята бе оценена като иновативна и перспективна. Същата бе изложена и аргументирана на високо професионално ниво.

Василиа Петрова, която в момента е ученичка в XII б на ПГИМ „Йордан Захариев“, специалност „Икономика и мениджмънт“, бе класирана на второ място в окончателното отборното класиране и получи грамота за отлично представяне, купа, медал, предметни награди и сертификат за признаване на отлична оценка (6,00) за кандидат-студентски изпит за УНСС в направление „Икономика и бизнес“, специалност „Предприемачество“.